БЕР
Четвер
28
12:12

​У Коростенському районі мобільні групи контролюють дотримання карантинних протиепідемічних вимог. ВІДЕО

Сьогодні, 05 листопада, організовано спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби щодо дотримання підприємцями карантинних обмежень у місті Коростень. З метою висвітлення ходу проведення перевірок участь у інспекційних заходах беруть представники засобів масової інформації.

Так, зазначені рейди вже проведено у містах Житомир, Бердичів та Новоград-Волинський. Правоохоронці обстежили кооперативний ринок, заклади торгівлі та заклади громадського харчування міста Коростеня.


Відповідальними працівниками було проведено роз’яснювальну роботу, перевірено наявність «зеленого» COVID-сертифікату, дезінфікуючих засобів, дотримання дистанції та маскового режиму.


Під час перевірок у декількох магазинах промислової групи представниками мобільної групи було виявлено відсутність у працівників «зеленого» COVID-сертифікату. Також було зафіксовано ряд порушень, пов’язаних з відсутністю дезінфікуючих засобів, проведення щоденного температурного скринінгу працівників закладів торгівлі, чисельності перебування покупців у торгівельних приміщеннях. Усі порушення були зафіксовані, на власників закладів торгівлі складено протоколи та накладені штрафні санкції.


Нагадуємо, що відповідальність за порушення, вчинені в період карантинних обмежень передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 44-3). Зокрема передбачено відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для громадян це від 17 000 до 34 000 гривень, для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 гривень.


Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 грн до 255 гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору