КВІ
П'ятниця
19
10:25

​У Малині підвищували обізнаність безробітних щодо легальної зайнятості

З метою підвищення інформованості, запобігання нелегального працевлаштування за кордоном та сприяння легальній зайнятості 11 січня у Малинській міській філії обласного центру зайнятості відбувся семінар-тренінг для зареєстрованих безробітних «Міфи та факти-стереотипи суспільства».

У рамках заходу обговорювалися основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення та небезпечні наслідки нелегальної міграції для сім’ї, особистості, суспільства.


Фахівці з профорієнтації поінформували про шахрайські схеми, які застосовуються злочинними посередниками. Присутні дізналися про те, на що потрібно звертати особливу увагу при виїзді за кордон з метою працевлаштування, аби не потрапити в тенета агентств-шахраїв; де можна перевірити інформацію про посередницьку структуру; куди необхідно звертатися у разі виникнення тих чи інших питань; ознайомились з нормативно-правовою базою, яка регламентує питання оформлення документів для виїзду за кордон тощо.


Тренінг проходив у формі діалогу та відкритої дискусії. На завершення заходу учасники отримали буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій з питань протидії торгівлі людьми.

Вчора

Сторінки:
Нагору