БЕР
П'ятниця
29
12:51

​У Музичній школі Святослава Ріхтера представили унікальні картини з колекції Народного музею

Картину «На дачі», два портрети Святослава Ріхтера та особисті речі великого майстра з колекції музею сьогодні, 15 вересня, представили на виставці в Музичній школі імені Святослава Ріхтера.

Педагоги кажуть: це – унікальні роботи. На картині зображена дача Святослава Ріхтера на р. Ока поблизу м. Таруса, його улюблене місце відпочинку. «Картину подарувала нашому музеї пані Вікторія Тучинська – донька видатного українського композитора Йосипа Ельгісера. Сама ж пані Вікторія отримала картину в подарунок від знаменитого віолончеліста Мстислава Ростроповича - розповідають у закладі. Картина написана олією, хоча сам Ріхтер говорив, що малювати олійними фарбами він не любив. У цьому, власне, і є унікальність твору, який свідчить про неабиякий талант великого музиканта до олійного живопису.

Пані Вікторія подарувала музею портрет Святослава Ріхтера, написаний народним художником України Іваном Холоменюком, що зберігся в родині Ельгісерів та фотопортрет великого піаніста, що висів у фоє міланського оперного театру «Ла-Скала».


Окрім того, у стінах навчального музичного закладу сьогодні говоритимуть і про сучасне бачення мистецької освіти. З 2018 року музична школа розпочала працювати за освітніми програмами, що впроваджуються Міністерством культури України з 2018 року. Це єдиний мистецький заклад у Житомирі та перший в області, який взяв участь в пілотному проєкті Міністерства культури України з впровадження освітніх програм в освітній процес початкової мистецької освіти.

Нагадаємо, рішенням 70 сесії Житомирської міської ради затверджено новий статут закладу спеціалізованої позашкільної освіти - Музичної школи імені Святослава Ріхтера.


Народний музей Святослава Ріхтера, що функціонує в структурних підрозділах музичної школи, - єдиний в Україні.

Вчора

Сторінки:
Нагору