БЕР
П'ятниця
29
12:58

​У наркоторговця з Ружинщини поліцейські вилучили наркотиків більш ніж на 2 мільйони гривень

24 листопада під час слідчих дій поліцейські Бердичівського районного відділу виявили у домоволодінні жителя Ружинської громади мінітеплицю з вирощування конопель. Окрім зелених та уже висушених рослин, правоохоронці вилучили і розфасовані заготовки та зброю. Нині 45-річний чоловік затриманий. Триває з’ясування усіх обставин.

Перевіряючи інформацію про ймовірну причетність одного з жителів с. Ягнятина до незаконного обігу наркотиків, поліцейські Бердичівського районного відділу у рамках відкритого кримінального провадження провели низку обшуків.


У результаті у будинку чоловіка слідчі виявили облаштовану в одній з кімнат мінітеплицю для вирощування нарковмісних рослин. Приміщення було оснащене вентиляцією, штучним освітленням, лампами обігріву та іншими пристосуваннями.


Також у ході слідчих дій поліцейські знайшли висушені, подрібнені та розфасовані у різні ємності коноплі та інші свідчення масштабності обігу рослинних наркотиків. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого може перевищувати 2 мільйони гривень.


Окрім того, у будинку було виявлено і незареєстровану рушницю та патрони до неї. Усе назване наразі направлено для експертного дослідження.


- Нині у рамках кримінального провадження ми встановлюємо осіб, яких чоловік залучав до свого незаконного «бізнесу». Його самого затримано у порядку ст. 208 КПК. Тривають слідчі дії для оголошення йому підозри у вчиненні кримінальних діянь: і щодо незаконних оборудок з наркотиками, і щодо нелегального зберігання зброї, - повідомив начальник Бердичівського районного відділу поліції Сергій Рудницький.


Усі дії поліцейські проводять під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури.


Попередня правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.


Чоловікові може загрожувати ув’язнення на термін від 6 до 10 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору