БЕР
Четвер
28
17:29

​У Новограді-Волинському дільничний затримав підозрюваного у крадіжці на місці злочину

Увечері правоохоронець, йдучи вулицею райцентру, помітив відчинене вікно в одній з квартир та чоловіка, який ніс побутову техніку. Він завадив йому втекти та викликав слідчо-оперативну групу поліції. Підозрюваного у причетності до правопорушення затримали, викрадене майно вилучили. Розпочато досудове розслідування.

Поліцейський звернув увагу на чоловіка, якого раніше вже викривали у незаконному проникненні до чужого житла. Той переносив до своєї квартири телевізор та приставку до нього. Правоохоронець виявив, що у сусідньому помешканні відчинене вікно, а господарі відсутні. За таких обставин дільничний офіцер завадив чоловікові втекти та повідомив колег.


Надалі, повідомивши про подію господаря обікраденої квартири, в якій останнім часом ніхто не проживав, поліцейські з’ясували, що з помешкання зникли телевізор, DVD-програвач та TV-тюнер до супутникової антени. Загальна сума збитків склала понад 13 тисяч гривень. Як було встановлено, все це викрав його 43-річний сусід. У чоловіка вилучили чуже майно та затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.


Нині триває встановлення всіх обставин події у рамках досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Законодавством крадіжка, поєднана з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Сторінки:
Нагору