КВІ
Субота
20
00:17

​У поточному році на Житомирщині поліцейські припинили понад 9,6 тисяч фактів домашньої тиранії

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП в області, на обліках нині перебуває більш як 4,5 тисячі осіб, які вчиняють насильство у сім’ях.  

– Проблема насильства у сім’ях, на жаль, досі актуальна і в цілому в Україні, і в нашому регіоні. Працівники поліції щодня здійснюють більше десятка виїздів на родинні конфлікти. В основному це психологічне і фізичне насильство. Найбільше звертаються за допомогою жінки, - повідомив заступник начальника УПД ГУНП в Житомирській області Микола Пархомчук.


За вчинення дебоширства у сім’ях цього року складено понад 9600 тисяч адміністративних протоколів, винесені майже 2,5 тисячі термінових заборонних приписів стосовно осіб, які вчинили назване правопорушення. На профілактичному обліку правоохоронців нині перебувають більш як 4,5 тисячі жителів регіону. Найбільше серед них чоловіків (4236 ос.), також 325 жінок і 4 дітей.


Для протидії всім формам насильства та забезпечення прав людини загалом поліція Житомирщини вживає додаткових заходів для попередження злочинних проявів унаслідок розв’язання сімейних конфліктів. До їх проведення залучаються правоохоронці з-поміж працівників підрозділів поліції з протидії домашньому насильству, поліцейських превентивної діяльності, інших підрозділів ГУНП в області.


Нагадаємо, на Житомирщині, як і загалом по Україні, з 25 листопада розпочалась традиційна акція «16 днів проти насильства». Спрямована вона на привернення уваги суспільства до проблем домашньої тиранії та активізацію державних структур і громадських організацій у запобіганні таким явищам. В обласному центрі правоохоронці, правозахисники та представники громадських організацій тематичним флешмобом закликали не замовчувати ганебних випадків у родинах і не терпіти образ.

Вчора

Сторінки:
Нагору