БЕР
П'ятниця
29
17:58

​У ПТУ № 4 м. Бердичева виявили масштабні фінансові порушення

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Професійно-технічного училища № 4 м. Бердичева, під час якої виявили фінансових порушень, що призвели до втрат на суму понад 3,8 млн гривень.

Зокрема, Училищем за рахунок коштів Житомирського обласного бюджету, виділених на підготовку фахівців та робітничих кадрів для задоволення потреб економіки регіону, проведено видатки на підготовку 81 фахівця та робітничих кадрів з інших регіонів України (які в подальшому не працевлаштовувалися в Житомирській області), без послідуючого відшкодування із бюджетів відповідних адміністративно-територіальних одиниць понесених витрат на суму понад 2,9 млн гривень.


Також Училищем за рахунок коштів загального фонду покрито видатки на суму понад 286 тис. грн на утримання трьох додаткових штатних одиниць, які мали здійснюватись за рахунок коштів спеціального фонду.


Завищення посадових окладів працівникам Училища призвело до зайвих виплат заробітної плати разом з нарахуваннями на суму понад 270 тис. гривень. Крім того, аудиторами виявлено низку інших порушень, що призвели до втрат бюджетних коштів на загальну суму майже 275 тис. гривень.


За допущені фінансові порушення та порушення законодавства про закупівлі на трьох посадових осіб об’єкта контролю складено протоколи про адміністративне правопорушення, а за порушення бюджетного законодавства до Училища застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.


Про результати ревізії повідомлено Житомирську обласну прокуратуру та департамент освіти і науки Житомирської ОДА. Матеріали ревізії передано до слідчого управління ГУНП в Житомирській області

Сторінки:
Нагору