БЕР
П'ятниця
29
15:24

​У Радомишлі розпочалась чергова хвиля обшуків у свободівців. ФОТО

5 жовтня 2017 року в Радомишлі розпочалась чергова хвиля обшуків у свободівців у кращих традиціях режиму Януковича. Провели обшуки у двох активістів Радомишльської районної організації ВО «Свобода» – відомої волонтерки Наталії Черняєвої та добровольця російсько-української війни Сергія Довгаленка. Підставою для обшуку, як було заявлено, є те, що Сергій – боєць російсько-української війни (перша хвиля), і у нього може бути знайдена вогнепальна зброя.

Таким чином, чиниться тиск на свободівців, які, окрім своєї активної діяльності в районі, є кандидатами на виборах до Радомишльської міської ОТГ.


«Принаймні цей випадок показав, що ми робимо все правильно. От тільки наша влада не гребує нічим, навіть компроментуванням наших дітей. Сергій прийшов з війни в березні 2015 року. Про можливий обшук ми почули влітку 2016 року. А відбувся він після подачі документів у територіальну комісію у жовтні 2017 року.


Потихеньку з дітьми приходимо до тями після вечірніх "гостей" з ордером на обшук. Надійшла заява, що мій зять Сергій, учасник бойових дій, десантник-мінометник, зберігає вогнепальну зброю. Найцікавіше те, що про цю "заяву" ми з побратимами чули ще рік тому – заява написана приблизно в серпні 2016 року, там було вказано дві адреси, і навіть вказано, що потрібно шукати. Спочатку провели обшук у хаті Сергієвої матері, а потім дружньою командою завітали і до нас.


Обшук проводили поліціянти - учасники війни. І, можливо, вони хороші хлопці, і не потрібно це їм... Але дуже потрібно місцевій владі, яка їхніми ж руками це робить... Цікаво: чиїми руками написана ця неправдива заява-наклеп?» – зазначила свободівка, волонтерка Наталія Черняєва.

Сторінки:
Нагору