БЕР
Четвер
28
21:48

У січні Служба судової охорони не допустила до судів Житомирської області майже дві сотні заборонених предметів

​У січні 2021 року співробітники підрозділу охорони припинили можливість пронесення до судів Житомирської області 184 предметів, прохід з якими заборонений. Про це йшлося на нараді Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області за підсумками роботи у січні.

Так, протягом місяця були недопущені до приміщень судів:

131 колюче-ріжучий предмет (складні й кухонні ножі, ножиці, викрутки),

43 балончики зі сльозогінним газом,

8 пристроїв для відстрілу гумових патронів (пістолети з гумовими кулями),

два піротехнічних засоби та один електрошокер.

Для підтримання громадського порядку в узятих під охорону судах, недопущення проявів неповаги до суду, забезпечення недоторканності та цілісності приміщень судів співробітники територіального управління залучалися до проведення судових засідань у справах, що потребували посилення служби. За місяць судами проведено 16 таких засідань.

«У першому місяці нового 2021 року ми взяли під охорону суд у Бердичеві, продовжуємо налагоджувати співпрацю з органами місцевого самоврядування, набуваємо досвід взаємодії з правоохоронними органами під час тактико-спеціальних занять. 2021 рік є роком служби, тому несення служби співробітниками на постах пропуску та охорони та належного виконання завдань Служби судової охорони, перебуває під особливим контролем», - зазначив начальник управління полковник Служби Геннадій Герасимчук.


Нагадаємо, станом на 4 лютого під охороною Служби судової охорони перебувають 20 з 30-ти об’єктів судів, органів та установ системи правосуддя Житомирської області. До кінця року заплановано взяти під охорону всі суди регіону.

Сторінки:
Нагору