БЕР
Четвер
28
19:11

​У Свято-Михайлівському соборі Житомира попрощалися зі спецпризначенцями Павлом Гайченею та Євгенієм Петрухою

25 листопада в Свято-Михайлівському соборі Житомира попрощалися зі спецпризначенцями Павлом Гайченею та Євгенієм Петрухою. Військовослужбовці загинули п'ятого квітня у бою за селище Високопілля, що на Херсонщині.

25 листопада попрощалися із житомирянином Павлом Гайченею.


Павло Гайченя навчався у житомирському міському ліцеї №25. Після закінчення школи обрав професію будівельника і пішов до фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну.


"Він хотів стати будівельником, – розповідає викладач Павла Анатолій Каблов, – в нього було багато планів. Він пішов на заочну форму навчання, бо вже працював в організації. І одним із перших пішов до лав Збройних сил України".


З перших днів повномасштабного вторгнення Павло Гайченя вступив до Тероборони, згодом у складі ЗСУ визволяв Батьківщину від загарбників, розповів Суспільному Олександр Синиця, фахівець житомирського міського Центру соціальних служб.


"З почестями провести в останню путь ми можемо його лише сьогодні, після звільнення наших територій", – сказав Олександр Синиця.


Загинув військовослужбовець під час бойового зіткнення із російськими військами під Високопіллям Бериславського району на Херсонщині.


У 28-річного Павла Гайчені залишились батьки.


Вічна слава і світла пам'ять нашим Героям!


25 листопада попрощалися із житомирянином 21-річним Євгенієм Петрухою.


Євгеній Петруха – випускник житомирської міської школи №1, а пізніше Житомирського агротехнічного фахового коледжу.


З першого дня повномасштабної агресії Євгеній вступив до територіальної оборони Житомира, а трохи згодом, в березні, під час формування нових підрозділів Збройних сил України, влився до однієї із бригад спецпризначення, розповів Суспільному керівник житомирського міського Центру соціальної допомоги захисникам і захисницям Ярослав Весельський.


"Майже до цього моменту від вважався зниклим безвісти. І у зв’язку зі звільненням територій України, його рештки були віднайдені і після проведення експертизи ДНК вдалося його тіло повернути на рідну землю", – розповів Ярослав Весельський.


Мама побратима Євгенія Тетяна Мельниченко каже, що військовий загинув в першому бою.


"Його підрозділ потрапив у бій. Один з хлопців потрапив у полон, другий виповз пораненим, а два хлопці, мій син у тому числі, зараз воюють. Два живих залишились. Вісім місяців ми сподівались, що Євгеній живий, десь у полоні. Ми не вірили цьому, доки ДНК не прийшло в суботу".

Сторінки:
Нагору