КВІ
Четвер
25
12:37

​У Житомирі 13 500 школярів продовжують навчання в школах

З 2 листопада у Житомирі 18 тисяч школярів навчаються дистанційно, а 13 500 учнів 1-4 класів продовжують навчання в школі. У такому режимі школи працюватимуть два тижні.

Про це Суспільному розповіла заступник начальника департаменту освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич. За її словами, навчання 1-4 класів має проходити з дотриманням карантинних вимог:


"Було проведено велику роботу з роз’яснення батькам режиму роботи, специфіки навчання в 1-4 класах. Зрозуміло, що цей навчальний процес передбачає віддалення на безпечну відстань учнів один від одного, мінімізування спілкування дітей під час освітнього процесу, під час перерв, під час відвідування їдальні".


Заступниця директора Житомирської міської гімназії №3 Наталія Шиліна каже, що в їхньому навчальному закладі розробили схему, щоб забезпечити безпеку учнів початкової школи:


"Щоранку вчителі зустрічають дітей на подвір’ї гімназії, і вже потім організовано діти заходять до приміщення. Класи навчаються з першого по третій поверх. Всі аудиторії задіяні. За кожним класом закріплені дві аудиторії. Перша – для навчання цілим класом. Інша – для поділу на англійську та українську мови. Наші технічні працівники прибирають у класі після кожного уроку, протирають парти та на перервах прибирають спортивні зали. У гімназії, у зв’язку з введенням у нашому місті "червоної" зони, для навчального процесу проблем не існує. Наші діти забезпечені всіма необхідними засобами".


Учениця 4-А класу Анастасія Шайда розповіла, що користуватися санітайзерами в гімназії їх привчили з 1 вересня:


"Ось, дивіться, як треба правильно робити. Спочатку розтерти руками, потім між пальчиками, де нігті. Це треба робити, щоб не було мікробів, і щоб не наражати нікого на небезпеку".

Вчора

Сторінки:
Нагору