БЕР
П'ятниця
29
11:06

​У Житомирі 15 лютого вшанують учасників бойових дій на території інших держав. АНОНС

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Житомирі відбудуться меморіальні заходи.

Так, 15 лютого, о 13:00 біля пам’ятного знаку «Братам загиблим у Афгані» на Новому бульварі відбудеться мітинг-реквієм.


Звертаємо увагу громадськості, що за інформацією Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни, традиційна щорічна хода ветеранів афганської війни, у зв’язку з епідемічною ситуацією, проводитися не буде.


Нагадуємо, що з 23 грудня у Житомирській області діють обмеження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, тому звертаємо увагу на обов’язкове використання захисних масок та соціальну дистанцію між учасниками під час проведення заходу.


Довідково. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 р. № 180/2004 встановлено «…На підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов’язок на території інших держав…».


Ця пам’ятна дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах у часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових. У цей день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

Вчора

Сторінки:
Нагору