КВІ
Середа
24
14:50

​У Житомирі 250 спортсменів взяли участь у змаганнях з плавання на відкритій воді "Teteriv Open"

1 серпня у Житомирі 250 плавців з різних регіонів України взяли участь у турнірі з плавання на відкритій воді "Teteriv Open". Спортсмени змагалися на дистанціях 600, 1500 і 3000 метрів.

Про це Суспільному розповів організатор змагань Микола Крук. За його словами, змагання відбуваються вп’яте, але цього року в запливах також беруть участь спортсмени з інвалідністю:


"Цього року до нас приїхала рекордна кількість учасників і приємно те, що пливуть дефлімпійці та паралімпійці. Вони своїм прикладом показують волю до життя і перемоги".

Найстаршому учаснику змагань Костянтину Щеглову 87 років. Чоловік бере участь у "Teteriv Open" кожного року:


"Плисти було дуже добре, лише на фініші трохи завадив дощ. Далі планую взяти участь в чемпіонатах Європи та світу і встановити там рекорд на дистанції 400 метрів комплексним плаванням серед ветеранів".


Переможцем на дистанції 600 метрів став 13-річний киянин Андрій Галайчук, який також брав участь у всіх змаганнях "Teteriv Open":


"Вода була досить холодною. У басейні легко плавати, а тут хвилі і вітер. Мені подобаються такі змагання, тому що це завжди весело".


Житомирянин-багатоборець Юрій Мілованов обрав для себе дистанцію 3 тисячі метрів:


"Я вже втретє стартую на дистанції 3 тисячі метрів. В мене є мрія перепливти Босфор, тому я посилено готуюся до того, щоб її здійснити. Через 20 днів їду в Туреччину, щоб зробити це".


Житомирянка Тетяна Мозжухіна минулого року перемогла в змаганнях на дистанції 5 кілометрівє:


"Для мене ці змагання – це драйв. Такі турніри спонукають до занять спортом, підтримувати свою фізичну форму. Минулого року я перемогла на дистанції 5 кілометрів, а цього року – пливу 1500 метрів, бо через карантин не було можливості тренуватися".

Вчора

Сторінки:
Нагору