БЕР
П'ятниця
29
09:24

​У Житомирі будують дві оселі для дитячих будинків сімейного типу

У Житомирі в районі Мальованки будують дві оселі для дитячих будинків сімейного типу. У них зможуть проживати 24 дитини-сироти.

Про це Суспільному розповіла начальниця міського управління у справах дітей Ольга Бібла. За її словами, зараз триває підбір родин, які проживатимуть в нових будинках:


"Цей проєкт передбачає на меті, що тут проживатимуть саме сім'ї, яким буде надано статус дитячого будинку сімейного типу, але можуть бути різні варіації. Це можуть бути опікунські родини, все залежить від ситуації. Зараз триває підбір цих родин, які будуть проживати саме в даних будинках, їм роз'яснюють усі умови. Ці родини будуть проходити навчання, отримувати рекомендації і лише після їх отримання – вони будуть поселятися до будинків і поповнюватися дітьми. Вже є люди, які подали документи. У нас 26 дітей були в інтернатних закладах, які поступово мають потребу бути влаштованими саме у сімейні форми виховання".


Представник благодійного фонду "Компас Житомир" Василь Поворознюк каже, що два будинки сімейного типу будують за гроші німецького благодійного фонду "Міст у життя":


"Наприкінці осені минулого року ми прийшли до міського голови з проєктом будівництва двох дитячих будинків сімейного типу для дітей-сиріт. Міський голова підтримав, ми одразу почали шукати земельні ділянки. Вільні ділянки було важко знайти, але ми знайшли. У нас буде два ось такі гарні будиночки. Площа кожного 290 квадратних метри, сім спальних кімнат, два санвузли, у них зможуть одночасно проживати по 12 дітей. Все буде здано під ключ. Тобто він буде не просто побудований, а облаштований усіма меблями, побутовою технікою, системою опалення. Якщо все буде гаразд, то ми зможемо побудувати їх до 1 червня, тому що треба ще підключити електрику та деякі інші моменти".


Загалом за гроші благодійного фонду "Міст у життя" в Україні побудували 89 будинків, з яких 17 на Житомирщині.

Вчора

Сторінки:
Нагору