БЕР
П'ятниця
29
15:54

​У Житомирі четверо школярів облаштували блокпост і зібрали 20 тис грн для рятувальників. ВІДЕО

Четверо житомирських школярів: Денис, Богдан та два брати – Назар та Єгор облаштували блокпост, де збирають гроші для ЗСУ і рятувальників. За перший місяць хлопцям вдалося зібрати 20 тисяч гривень – за ці гроші вони купили необхідні для рятувальників набори інструментів. Про це Суспільному розповіла керівниця благодійного фонду "Банк Добра" Наталія Горкуша.

За її словами, з хлопцями вона саме так і познайомилася – теж проїжджала повз облаштований ними імпровізований блокпост.


"Ідей спочатку не було – ми просто зупиняли машини, – каже один із хлопців Денис Торчук. – Говорили, щоб вони сказали слово "паляниця", а водії давали нам цукерки і гроші. І ми вирішили збирати гроші на ЗСУ. Частіше за все водії запитують, кому ми збираємо допомогу, на яку бригаду передаємо? Ми кажемо, що ми – волонтери благодійного фонду БФ "Банк добра" і навіть маємо волонтерські посвідчення".


За перший місяць хлопцям вдалося зібрати на блокпосту 20 тисяч гривень. За ці гроші купили місцевим рятувальникам набори інструментів для ремонту машин.


"Якраз на цьому блокпосту ми з хлопцями і познайомилися, – каже керівниця благодійного фонду "Банк Добра" Наталія Горкуша. – За тиждень діти збирають 15 тисяч гривень. Вони розповіли, що теж хочуть допомогти наблизити перемогу. А я знала, що наші хлопці з ДСНС нещодавно повернулися із Херсону і мають пошкоджену спецтехніку. Ми спитали у рятувальників, що їм потрібно, і на цю суму купили їм набори інструментів для ремонту машин".


"Наталка зателефонувала і сказала, що є діти, які на імпровізованому блокпосту на Крошні збирають гроші і хочуть допомогти рятувальникам. У нас була потреба в інструментах, адже машини періодично ламаються, тому потрібні ключі, головки. От діти і вирішили нам допомогти, аби наші машини не ламалися. Ініціатива від дітей, це – круто", – говорить начальник аварійно-рятувальної частини Ігор Молодковець.


Рятувальники підготували для хлопців солодощі та шеврони ДСНС, а ще –показали спецтехніку та інструменти, з якими працюють щодня.


Хлопці кажуть, що зупинятися на цьому не планують і тепер вже хочуть збирати гроші на тепловізор або автівки.

Сторінки:
Нагору