КВІ
Четвер
18
21:13

​У Житомирі чоловік на Великдень вчинив стрілянину та поранив знайомого

На світанку 19 квітня до лікарні доставили 41-річного житомирянина, в якого медики діагностували вогнепальне поранення стегна. За кілька годин поліцейські встановили обставини події та затримали підозрюваного у завданні тілесних ушкоджень. Триває досудове розслідування.

Повідомлення про подію надійшло до Житомирського відділу поліції близько 4:00 ранку. Поліцейські з’ясували, що поранення чоловікові було завдано в одному з приватних будинків на околиці обласного центру, де той перебував у гостях.


Попередньо, між пораненим та ще одним гостем виник конфлікт, після чого один з чоловіків пішов геть. Згодом він повернувся, та, викликавши опонента з кімнати до коридору, направив на нього саморобний пристрій для стрільби та здійснив постріл. З місця події нападник втік. Пораненого ушпиталили до реанімаційного відділення лікарні та провели оперативне втручання.


У ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України, поліцейські вилучили з місця події низку речових доказів. За кілька годин оперативники розшукали 31-річного житомирянина, причетного до події. Під час невідкладного обшуку за місцем його проживання поліцейські вилучили мисливські гільзу, порох та картеч.


Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноважено службовою особою) КПК України, він визнав свою провину. 20 квітня слідчі оголосили йому про підозру в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та нині вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.


Законодавством таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору