БЕР
П'ятниця
29
10:49

​У Житомирі фотографиня Марта Яроцька презентувала першу персональну виставку фотоколажів

20 липня в житомирському "Навколокультурному просторі" фотографиня Марта Яроцька презентувала свою першу персональну виставку фотоколажів із назвою "Untitled.ipg".

В експозиції – 16 фотоколажів на різну тематику та ще 3 – присвячених темі COVID-19. Суспільному Марта Яроцька розповіла, що назвала виставку "Untitled.ipg" ("untitled" в перекладі з англійської "безіменний" – ред.), бо хотіла, щоб кожен з відвідувачів зміг побачити у її роботах щось своє і сам дав би назву тому, що побачив:


"Всі мої роботи – це колажі, і кожен колаж – це окрема історія. Але в кожному колажі кожне окреме фото – це теж історія. Тому вони ніби поєднуються і водночас не поєднуються між собою. Я не могла дати цим роботам якусь одну назву – так виникла ідея зробити їх безіменними. Це дає простір уяві людей – щоб вони самі придумували назву кожній роботі. І дійсно – до мене підходили, ділилися своїми ідеями, своїм баченням моїх фото. Бачення відвідувачів відрізнялося від мого, і це є для мене цінним, тому що кожен зміг вгледіти щось своє".


Марта Яроцька – фотографиня і журналістка, а ще – грає в театрі. До презентації своєї першої персональної виставки теж підійшла творчо – під час огляду експозиції можна було не лише побачити фотороботи, а й почути з динаміків спеціально записаний трек з її голосом.


"Порівнювали мене з "PinchukArtCentre", – каже Марта. – Казали, що це не по-житомирськи, а на порядок вище. Говорили, що сподобалася атмосфера. За це багато хвалили і не хотіли покидати виставку. Лунав трек з елементами мого голосу, де я кажу якісь окремі фрази. Він був спеціально написаний під цю виставку "Yamfa24", автор якого Budhenau – це псевдонім людини, яка написала етюд. Усе це разом створювало фон і атмосферу".


Марта говорить, що кожного дня виставляє свої фото у соцмережах, тож, для її підписників та друзів ці роботи не є новими. А виставку, за її словами, організувала, щоб зібрати людей і поспілкуватися наживо, а не онлайн.


Перша персональна виставка Марти Яроцької діятиме до 15 серпня. З 20 по 22 липня роботи еспонуватимуться в актовій залі "Місцевого навколокультурного простору" – з 14.30 до 20.00, з перервами на кінопокази. А з 23 липня виставку перемістять на стіни приміщення в напрямку руху сходами.

Вчора

Сторінки:
Нагору