БЕР
Четвер
28
13:49

​У Житомирі майбутні пекарі-кондитери  вчитимуться на найсучаснішому обладнанні

У Житомирі запрацював навчально-практичний центр для пекарів та кондитерів.  Такий центр відкрили на базі ДНЗ "Центр сфери обслуговування м. Житомира". Тут – новий освітньо-технологічний простір, де учні зможуть проходити практично-виробничий процес, з яким зустрічатимуться  в майбутньому на підприємствах.

Нові можливості – механізоване змішування, розкачування, відстоювання тіста та випікання хлібобулочних виробів за новітніми технологіями; оформлення кондитерських виробів із застосуванням сучасного обладнання; сучасне мультимедійне обладнання.


Заступниця міського голови Марія Місюрова каже: на сьогодні пекар-кондитер – це одна із затребуваних професій на ринку праці в нашому місті та в Україні. «Створення таких навчально-практичних центрів – це вимога часу. І дуже важливо, щоб матеріальна база відповідала сьогоднішнім потребам роботодавця», - говорить Марія Місюрова.


Таке надсучасне обладнання дасть змогу здобувачам освіти експериментувати, розвивати свою творчість та розробляти власні рецептури, зауважує Світлана Мосейчук, директорка закладу. Навчально-практичний центр створено не тільки для учнів: кожен, хто має бажання, тут може підвищити кваліфікацію чи пройти перекваліфікацію.


Анастасія Короленко вчиться на першому курсі, здобуває професію пекаря-кондитера. Дівчина тішиться: завдяки сучасному устаткуванню має можливість закріпити теоретичні знання на практиці. «Отримати перший практичний досвід – це важливо. Мені дуже подобається використовувати харчовий принтер для оформлення пряників та тортів», - каже Настя.


Викладачка Катерина Людвік показує, як працює кондитерський аерограф - важливий інструмент для фарбування тортів. Майстерня декоративного оформлення кондитерських виробів поділена на зони теоретичного та практичного навчання. Сьогодні тут представили виставку кондитерських виробів учнів та викладачів.


У лабораторії виготовлення виробів хлібопекарського та кондитерського виробництва учні працюють над приготуванням та формуванням хліба. Лабораторія оснащена сучасним енергозберігаючим обладнанням. Ольга Коломієць, майстриня виробничого навчання, показує сучасну техніку: «Ми використовуємо тістомісильну машину, планетарний механізм для виготовлення рідкого тіста та різних видів кремів. Ось тісторозкатувальна машина… Це - апарат для випікання вафлі. Кухонний процесор… З цього боку - теплове обладнання, піч для випікання піци, сенсорна плита, пароконвектомат».


На закупівлю обладнання навчально-практичного центру залучили 1 млн грн: 700 тис. грн - кошти державної субвенції та 300 тис. грн – кошти бюджету громади.


На сьогодні в ДНЗ "Центр сфери обслуговування м. Житомира" навчається 840 здобувачів освіти. Професію ж пекаря-кондитера здобувають близько 150 осіб.







Вчора

Сторінки:
Нагору