БЕР
П'ятниця
29
13:04

​У Житомирі Міністр оборони України роз’яснив громадськості, як відбуватиметься процес мирного врегулювання на Донбасі

У Житомирі 9 жовтня представник Уряду надав жителям області детальні роз’яснення процесу мирного врегулювання на Донбасі, зокрема щодо імплементації «формули Штайнмаєра». Зустріч, в який взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, народний та обласні депутати тощо, відбувалась у рамках програми «Діалоги про Україну».

Метою таких зустрічей, які ініціював Президент України Володимир Зеленський, є безпосередній діалог влади та суспільства, у результаті якого має бути напрацьована спільна позиція та спільні рішення щодо важливих питань.


Під час публічних обговорень Міністр оборони України Андрій Загороднюк докладно пояснив, які найперші кроки будуть зроблені для припинення війни на Донбасі, за які «червоні лінії» влада не заступатиме та навіщо Україна погодилася на «формулу Штайнмаєра».


«Наше стратегічне завдання – це відновлення наших позицій та відновлення українських територій, які тимчасово окуповано. За планом ми виходимо на контроль українсько-російського кордону, продовжуємо контролювати лінію розмежування, яка зараз є, і встановлюємо правовий порядок на тимчасово окупованих територіях. Одне із принципових питань – вихід важкого озброєння та незаконних озброєних формувань російської армії з тимчасово окупованих територій. Реалізація цього плану дасть можливість повернути тимчасово окуповані території до правового поля України – повернути контроль над цими територіями. Якщо вихід російських військових формувань не відбуватиметься, українські війська залишатимуться на місцях, на своїх позиціях. Стратегічні інтереси України мають бути безкомпромісно захищеними», - розповів міністр оборони.


Пояснив Андрій Загороднюк й про розведення військ.


«Розведення сил проходитиме у трьох пунктах – у районі Станиці Луганської, Петрівського і Золотого. Хочу наголосити, що це не відведення військ, а саме розведення, і це відбуватиметься одночасно двома сторонами. Це дзеркальне розведення - на 1 км з однієї сторони та на 1 км з іншої сторони», - роз’яснив він і наголосив на тому, що найголовніше завдання наших Збройних сил – це забезпечення суверенітету України та безпеки громадян від зовнішньої загрози, і це записано в усіх законодавчих актах, починаючи з Конституції України.


Учасники зустрічі мали змогу висловити свої думки та пропозиції щодо врегулювання конфлікту на Донеччині та Луганщині й поставити запитання.

Вчора

Сторінки:
Нагору