БЕР
П'ятниця
29
14:48

​У Житомирі на проспекті Незалежності п'яний водій намагався підкупити поліцейських

Патрульні затримали водія, який керував транспортним засобом з ознаками сп'яніння, мав з собою, ймовірно, наркотики та намагався дати інспекторам хабар. Вчора на Проспекті Незалежності за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили автомобіль ZAZ.

Під час спілкування з водієм транспортного засобу та перевірки документів останнього, патрульні виявили у чоловіка ознаки наркотичного сп'яніння. Аби уникнути відповідальності за правопорушення, водій запропонував охоронцям порядку винагороду в розмірі 1 000, а згодом 2 000 гривень. Не зважаючи на усне попередження від поліцейських про кримінальну відповідальність за такі дії, водій продовжив наполягати на своєму.


Від проходження освідування на стан наркотичного сп'яніння чоловік відмовився в присутності двох свідків.


Надалі, згідно зі статтею 34 Закону України “Про Національну поліцію”, патрульні здійснили поверхневу перевірку громадянина в ході якої, чоловік викинув з кишені згорток із зеленою речовиною, ймовірно, наркотичного походження. Зі слів водія, речовина для куріння. Під час проведення подальшої поверхневої перевірки інспектори виявили у 40- річного керманича, зіп-пакет з білою порошкоподібною речовиною схожою на наркотичну, Зі слів чоловіка у пакетику знаходився фен.


На місце події інспектори патрульної поліції викликали слідчих для фіксування факту пропозиції неправомірної вигоди та вилучення речовин, ймовірно, наркотичного походження.


За порушення правил дорожнього руху поліцейські винесли на водія транспортного засобу постанову про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг) та склали протокол за ч.1 ст. 130 (Керування в стані сп'яніння) КУпАП.

Сторінки:
Нагору