КВІ
Вівторок
23
10:18

​У Житомирі на Житньому ринку посилили карантинні обмеження

Від 30 жовтня на території житомирського ринку "Житній" для покупців та продавців діє обов'язковий масковий режим, а на входах до ринку усім міряють температуру. Кореспонденти Суспільного побували на ринку і подивилися, як там дотримуються карантинних обмежень. З восьмої години ранку на входах та виходах Житнього ринку стоять працівники, котрі перевіряють дотримання маскового режиму.

"Перевіряємо, дивимося, щоб без масок не заходили, щоб дезінфікували руки, – розповідає працівниця ринку Тетяна Зеленкова, яка стоїть на центральному вході. – Міряємо температуру. Загалом, ми працюємо з восьмої години ранку і до вечора. Люди вже до масок звикли – коли бачать, що стоїть людина і перевіряє, одразу швидко одягають".


"Я вважаю, що все це дуже серйозно. Треба берегти себе і родину. Я зробила два щеплення вакциною "Pfizer", але все одно ходжу в масці. На ринок я заходила вже в масці – ми у такі місця ходимо лише в масках", – говорить кореспондентам Суспільного житомирянка Марія.


"Зараз усі скрізь мають бути в масках – і на ринку, і в тролейбусі", – каже ще одна житомирянка Анна.


За словами продавчині Надії Левицької, у продавців перевіряють наявність масок, але встановлювати захисний екран цього разу не вимагали.


"У масках всі і так весь час ходять, тож, різниця не відчувається. У мене сертифікат ще не вимагали, але щеплення я зробила. Зробила, щоб мати змогу працювати", – говорить Надія.


Працювати можуть не тільки продовольчі ринки, а й інші підприємства та заклади. Для цього їм потрібно виконати одну умову.


"Заборонено роботу ринків, окрім продовольчих; забороняється діяльність закладів громадського харчування, крім адресної доставки або роботи на винос; забороняється діяльність торгово-розважальних центрів. Приміткою для цього пункту є те, що всі перелічені мною заклади, яким заборонено працювати, можуть працювати за умови наявності у всіх, – а це працівники та відвідувачі – або ПЛР-тесту, або сертифікату про вакцинацію, або довідок про медичні протипоказання для проведення щеплень", – поінформував директор юридичного департаменту Житомирської міськради Євгеній Черниш.

Вчора

Сторінки:
Нагору