БЕР
Четвер
28
18:28

​У Житомирі СБУ викрила військовослужбовця на систематичному збуті наркотиків і психотропів

Співробітники Служби безпеки України викрили у Житомирі військовослужбовця 95 окремої Десантно-штурмової бригади ЗС України на організації каналу збуту до військових частин синтетичних психотропних речовин та наркотичних засобів.

За даними досудового слідства, організував наркотрафік до своєї військової частини та інших військових формувань Житомирського гарнізону наркозалежний військовослужбовець-контрактник. «Клієнтура» серед військовиків у нього була досить широка та не обмежувалася виключно ними – збував він наркотики і своїм знайомим цивільним.


Наркоторгівля була жвавою – щоденно він збував до десятка дрібнооптових наркопартій. Із близькими знайомими контрактник зустрічався особисто, із решта клієнтурою працював через систему закладок. За оперативними даними, щоденна виручка від наркоторгівлі становила близько 10 тисяч гривень.

Оперативники СБУ задокументували неодноразові факти реалізації наркотичних і психотропних речовин за участю військовослужбовця.


Правоохоронці затримали ділка під час чергової спроби збуту військовослужбовцю партії наркотичних речовин. При ньому було виявлено 20 грамів амфетаміну (це більше 100 доз) та 10 коробків із розфасованим канабісом. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого становить понад 15 тисяч гривень.


Під час обшуків за місцем проживання та служби фігуранта кримінального провадження вилучили ще 100 доз психотропну та канабіс, а також засоби та знаряддя для їх фасування.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.


Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України для встановлення джерел надходження психотропних та наркотичних речовин до фігуранта справи і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.


Операція з викриття зловмисника проводилася співробітника Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУ НП Житомирщини під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону і за сприяння командування 95 окремої Десантно-штурмової бригади ЗС України.

Сторінки:
Нагору