БЕР
Четвер
28
22:37

​У Житомирі спецслужби викрили колаборантів та ворожих пропагандистів

Заперечення збройної агресії рф – на Житомирщині місцевій жительці повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, місцевій жительці повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України та представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішньо громадянського конфлікту, вчиненому повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).


Слідством установлено, що уродженка іркутської області, яка проживає у Житомирі, активно підтримувала та поширювала наративи держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України. Підозрювана, маючи зареєстрований у соцмережі під своїм іменем та прізвищем акаунт, під публікаціями про воєнні злочини розміщувала коментарі, у яких виправдовувала ворога. Зокрема, щодо подій про знищення в Оленівці азовців, катування полонених, які обговорювалися у різних групах, у своїх коментарях стверджувала, що військових полонених «обстріляла сама Україна, це доведено, і навіть знайдені уламки ракети хаймарс».


У дописах підозрювана також стверджувала, що Запорізьку АЕС обстрілюють українські війська, що нібито росія просить МАГАТЕ приїхати – а Україна не дозволяє.


Більше того, фігурантка провадження намагалася нав’язати свої погляди і співмешканцям будинку. Зокрема, після закінчення зборів ОСББ переконувала житомирян, що війни росії проти України немає, а українські військові воюють не за народ, а за владу, яка не хоче вести переговори з путіним.


Крім цього, закінчено досудове розслідування та Житомирською обласною прокуратурою обвинувальний акт за ч. 1 ст. 111-1 КК України (публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань) скерований до суду стосовно уродженця Туркменістану, 55-річного жителя Житомира.


Цей пунініст, перебуваючи у центрі села Новоград-Волинського району, погрожував сельчанам, що, мовляв, вони ще не бачили справжньої війни, прийдуть путінські війська і наведуть порядок, як у росії, і тоді вони ще побачать, що таке путінський режим.


Злочини викрито Управлінням СБ України в області.

Сторінки:
Нагору