КВІ
Четвер
25
10:07

​У Житомирі стартувала акція «16 днів проти насильства»: поліція флешмобом закликала викорінювати ганебне явище

25 листопада на пішохідній вул. Михайлівській в обласному центрі поліцейські різних підрозділів та правозахисники консультували житомирян, як уникнути і захистити себе та інших від проявів домашнього насильства. Акція завершилась тематичним флешмобом-закликом.

– Сьогодні ми відкриваємо інформаційно-просвітницький захід у рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Таким чином ми привертаємо увагу до проблеми будь-яких проявів насильства, прагнемо сформувати у суспільстві нетерпиме ставлення до нього та покращити правову обізнаність для протидії цьому негативному явищу, - прокоментував заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Микола Пархомчук.


Відтак опівдні на тематичних локаціях на вул. Михайлівській в обласному центрі для дорослих і малих житомирян працювали поліцейські превенції, ювенальні правоохоронці, працівники Житомирського райуправління поліції, зокрема, дільничні та поліцейські офіцери громади, а також офіцери сектору протидії домашньому насильству, та кінологи зі службовим собакою. До правоохоронців долучились і представники Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП, тільки цього року на облік потрапили більш як 3,6 тисячі осіб, які вчиняли насильство у сім’ях. Найбільше серед них чоловіків (3100), також 539 жінок і 1 неповнолітня особа. За вчинення дебоширства у сім’ях цьогоріч складено понад 10 тисяч адміністративних протоколів, винесені майже 2,8 тисячі термінових заборонних приписів стосовно осіб, які вчинили назване правопорушення. У 40 випадках відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і винуватці несуть кримінальну відповідальність.


Тож на старті цьогорічної акції поліцейські розповіли житомирянам, як запобігти негативним проявам, як зуміти захиститись і куди повідомити про факти вчинення насильства у родинах. Також роз’яснювали дії правоохоронців і законні важелі впливу на сімейних дебоширів, якими наділені поліцейські.


Всім охочим і небайдужим правоохоронці і правозахисники надавали компетентні консультації: від шляхів уникнення конфліктних ситуацій у сім’ях та у колективах до способів захисту від домашніх тиранів. Усіх без виключення закликали не замовчувати випадки агресії та вчинення насильства, не терпіти та не боятися звертатися за допомогою.


Завершився захід тематичним флешмобом правоохоронців із закликом «Стоп насильству!

Вчора

Сторінки:
Нагору