БЕР
Четвер
28
11:43

​У Житомирі стрімко зросла ціна на сало. ВІДЕО

Станом на 23 листопада на Житньому ринку у Житомирі ціна на сало становила від 65 до 180 гривень за кілограм. Про це Суспільному розповіла продавчиня Інна Кіналевська. За її словами, ціна на сало зросла через підвищення ціни на живих свиней.

"Це вищий сорт сала, його ми з'їмо від початку і до кінця, тому воно коштує по 170 гривень за кілограм, – сказала Інна Кіналевська. – Таке сало, яке по 100 гривень, потрібно з'їсти, наприклад, з серединки, а інший шматочок треба буде посмажити, бо воно тут неїстівне. А найдешевше сало перероблюється на фарш і смажиться – це сало не потрібно їсти у сирому вигляді".


Керівник економічного клубу України Олег Пензин каже, що причина зростання ціни на сало економічна


"Останнім часом багато потрібно витрачати комбікорму на утримання свиней, зросла ціна на енергоносії. Якщо говорити про великі ферми, то зростає не лише ціна на утримання, а ще й потрібно виплачувати зарплатню людям, тому всі ті видатки зараз впливають на ціну. Очікуємо, що ціна на сало зупиниться, а на свинину – піде вгору", – сказав Олег Пензин.


Інспекторка з торгівлі Лілія Сарбайцева говорить, що в середньому за останні два тижні ціна сала на Житньому ринку зросла на 30%.


"Ми помітили стрибок ціни до 170-180 гривень за кілограм – це великий стрибок, але сало купують більше, ніж м'ясо, бо його мало, а по-друге його можна по шматочку різати і наїстися", – сказала інспекторка з торгівлі.

Вчора

Сторінки:
Нагору