БЕР
Четвер
28
23:39

​У Житомирі судитимуть неповнолітнього та його спільника за умисне вбивство 19-річного місцевого жителя

Відділ ювенальної юстиції прокуратури Житомирської області підтримуватиме публічне обвинувачення у справі за фактом умисного вбивства з корисливих мотивів, скоєного за попередньою змовою групою осіб у Житомирі. Наразі обвинувальний акт за п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України прийнятий Богунським районним судом до розгляду.

У жорстокому вбивстві, що сталося у березні цього року у мікрорайоні Крошня, обвинувачують двох житомирян, 2002 та 2001 років народження, обоє раніше засуджені (грудень 2019 року) за умисні злочини проти власності до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.


За даними слідства, неповнолітній та його 19-річний спільник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, завдали потерпілому 37 ножових поранень, зняли з нього та забрали куртку, спортивні штани, светр, кросівки, а також прихопили мобільний телефон і кишенькові гроші, а самого скинули у яр.


Від отриманих ножових поранень 19-річний хлопець помер. Резонансне вбивство правоохоронцями було розкрито вже наступного дня та обох підозрюваних взято під варту, де вони перебувають і дотепер.


Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області, під процесуальним керівництвом прокуратури області.


Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Сторінки:
Нагору