КВІ
Четвер
18
11:10

​У Житомирі учні та вчителі ліцею №24 зібрали 350 тисяч гривень на автівку для ЗСУ

26 травня учні, батьки та вчителі житомирського ліцею №24 передали військовослужбовцям 28 бригади автомобіль, на купівлю якого зібрали 350 тисяч гривень. До збору грошей долучилися понад три тисячі людей. Про це Суспільному розповіла директорка ліцею №24 Ганна Дудік.

За її словами, збір грошей почався з благодійного ярмарку і тривав упродовж двох місяців.


"До нас звернувся командир військової частини і попросив нас, щоб ми допомогли зібрати гроші на купівлю такої самої машини. Ми поговорили з батькам та вчителями й організували благодійний ярмарок у ліцеї – всі вироби наші учні зробили своїми руками. Тоді ми вторгували майже 84 тисячі гривень", – говорить директорка ліцею.


"Ми малювали малюнки з батьками, аби зібрати гроші на автівку для підтримки наших ЗСУ", – розповідає учень житомирського ліцею №24 Владислав Церпіцький.


Після ярмарку збір продовжили – загалом, за два місяці ліцеїсти разом з батьками, працівниками ліцею та іншими небайдужими людьми зібрали близько 350 тисяч гривень.


"Долучилися понад три тисячі учасників: і батьки учнів нашого закладу, і самі учні, – говорить вчителька географії житомирського ліцею №24 Лариса. – Приєдналися наші випускники, земляки, мої однокласники та друзі. І навіть пересічні житомиряни – впізнавши мене на вулиці, вони підходили, питали, чи це я збираю гроші на машину, і теж давали гроші. Буквально сьогодні я йшла, а люди підійшли і дають гроші – машина є, а це, щоб їм ще водички купити; а це – щоб їм було чим заправитися. Тому у мене сьогодні у кишенях були іще гроші. "Одеським землякам від земляків житомирських" – ось така буде наліпка всередині машини. Тому що бригада ніби не житомирська, але житомирських там служить багато. Мені було сказано, що це ті, хто потребує найбільше. Тому саме їм ми і відправляємо машину".


Купив та пригнав автівку з-за кордону керівник громадської організації "Волонтерський рух "Паляниця" Сергій Тимків.


"За цим автомобілем їздив самостійно. Автомобіль проїхав близько 1300 кілометрів вже поки добрався до Житомира. Це "Mitsubishi L 200" 2003 року. Повний привід, блокування, понижені передачі, болотяна гума: все, що хлопцям потрібно і що вони замовляли, ми їм і доставили. Все інше, що ви бачите – додали діти, які назбирали на цей автомобіль", – каже Сергій.


Багажник автівки ліцеїсти завантажили смаколиками, сплетеними власноруч маскувальними сітками та іншими речами для воїнів.


"Долучилися вчителі та батьки 20 ліцею, з якого у нас три перших класи навчаються. Вони принесли шкарпетки, вологі серветки, печиво, каву і все, що на цю пору року можна передати військовим, щоб їх порадувати", – говорить Ганна Дудік.


За словами заступниці директорки з виховної роботи житомирського ліцею №24 Ірини, крім іншого, діти підготували обереги та багато малюнків для військових.


Саму ж автівку військовослужбовцям 28 бригади мають відправити 28 травня

Вчора

Сторінки:
Нагору