БЕР
П'ятниця
29
15:01

​У Житомирі в організаторів фіктивних підприємств провели обшуки

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою керівників підприємств (ч. 3 ст. 191 КК України).

У середу, 20 травня 2020 року, у межах досудового розслідування, за процесуального керівництва прокуратури області, із залученням співробітників УСБУ в області проведено низку санкціонованих обшуків в офісах приватних підприємств та за місцем проживання працівників підприємства.


Під час обшуків виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, бухгалтерські документи, печатки фіктивних підприємств, банківські картки та іншу офіційну і чорнову документацію про виконані фінансові операції й зняття коштів з банківських рахунків.


За даними слідства, жителі Житомира, з метою одержання незаконного прибутку, організували фіктивну господарську діяльність з продажу сільськогосподарської продукції агрофірмам міста Києва та інших шістьох областей.


У своїх незаконних оборудках фігуранти справи використовували фіктивні підприємства. У цілому, із жовтня 2019 року - дотепер прибутки зловмисників сягають декілька сотень мільйонів гривень.


Наразі у кримінальному провадженні тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюється причетність до організації протиправної діяльності інших осіб, вирішується питання щодо призначення відповідних експертиз.


Досудове слідство проводить СУ ГУНП в області.

Сторінки:
Нагору