КВІ
Четвер
25
10:01

​У Житомирі відбудуться урочисті заходи з нагоди 103-ї річниці Соборності України

21 січня з нагоди відзначення Дня Соборності України відбудуться урочисті заходи у Житомирі. Про це повідомляє управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.

Так, 21 січня, планом заходів передбачено:


12:00-12:40 — служба Божа, молитва за Україну та український народ у Свято-Михайлівському кафедральному соборі.


12:45-13:00 — Покладання квітів до:

стели Героям Небесної Сотні біля Свято-Михайлівського кафедрального собору;

пам’ятника Івану Огієнку;


13:00-13:15 — урочиста хода та створення живого коридору «Ланцюг єдності» від Свято-Михайлівського кафедрального собору по вулиці Михайлівська до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова;


13:15 — урочистий захід та покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова, спільне виконання Державного Гімну України, спільне фото учасників заходу;


15:00 — святковий концерт до Дня Соборності України та 140-річчя від дня народження Івана Огієнка в Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера (вхід вільний).


Також 22 січня у Житомирі відбудеться:


10:00 — покладання квітів до:


меморіальної дошки Михайла Сергійовича Грушевського (вул. Велика Бердичівська, 32);

могили учасників українських національно-визвольних змагань Миколи Сціборського та Омеляна Сеника (вул. Перемоги, 14/12);

пам’ятника Олега Ольжича (на розі вулиць О.Ольжича та Перемоги).


Нагадуємо, що з 23 грудня у Житомирській області діють обмеження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, тому звертаємо увагу на обов’язкове використання захисних масок та соціальну дистанцію між учасниками під час проведення заходу.


Довідково. День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Тоді на площі перед Київською Софією на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.


Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

Вчора

Сторінки:
Нагору