БЕР
П'ятниця
29
11:10

​У Житомирі відкрили найсучасніший в Україні Центр вертебрології і реабілітації воїнів АТО

Оновлений після реконструкції «Обласний медичний Центр вертебрології і реабілітації» готовий прийняти своїх пацієнтів. Щорічно тут зможуть отримувати якісні медичні послуги та проходити реабілітацію понад 5 тисяч людей не тільки з області, а й з усіх регіонів країни.

Відкриття реконструйованого закладу відбулося сьогодні, 16 листопада за участю Віце-прем'єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, голови облради Володимира Ширма, міського голови Сергія Сухомлина.


Реконструкція та капітальний ремонт приміщень тривали лише рік за кошти ДФРР та у співфінансуванні обласного бюджету. Для того, щоб Центр став найкращим медичним закладом в Україні, приміщення ззовні та всередині повністю відремонтували, зробили перепланування, замінили інженерні мережі, закупили нові сучасні меблі та обладнання, загальна вартість проекту включно з обладнанням склала 55 млн грн, з них понад 16 млн грн – кошти обласного бюджету.

Одночасно тут зможуть пролікуватись стаціонарно та амбулаторно 110 осіб, і вже з понеділка перші пацієнти Центру зможуть отримувати необхідні лікувальні послуги. Учасники АТО Житомирщини та жителі області, які отримали направлення на лікування за медичними показами, проходитимуть реабілітацію безкоштовно. Для учасників АТО та ветеранів з інших областей, а також пацієнтів без направлень вартість лікування складає: амбулаторно – 1630 грн, стаціонарно – 3100 грн. Курс лікування – 12 днів.


Крім традиційних послуг медичної реабілітації: фізіотерапії, водо-, грязелікування, ЛФК фахівці застосовуватимуть також новітні методи реабілітації, такі як ерготерапія, механотерапія, кінетотерапія, локомат-терапія .


Оскільки Житомирщина є найбільш мілітаризованим регіоном серед інших, то поява такого Центру - приклад, що область може не тільки мобілізувати і захищати, а й турбуватись про своїх хлопців, зазначив Віце-прем'єр-міністр.


"Наша мета — повернути захисників, ветеранів АТО до активного суспільного життя. І це мета як для держави, так і для сучасного Центру вертебрології і реабілітації, який починає працювати на Житомирщині", - сказав Геннадій Зубко.


За його словами, незабаром на базі Центру планується відкриття унікального для України Будинку ветерана, який створений за ініціативи та зусиль ветеранів АТО і волонтерських організацій. Віце-прем'єр зазначив, що його ключовою метою стане соціалізація ветеранів та робота з їх родинами. Це буде відкритий простір, який працюватиме за принципом "єдиного вікна" – разом із професійною медичною допомогою, процедурами з реабілітації, що надаватимуться в Центрі вертебрології, захисники зможуть отримувати тут допомогу з соціалізації та повернення до мирного життя.






Вчора

Сторінки:
Нагору