БЕР
Четвер
28
21:22

​У Житомирі відкрито інжинірингову школу «Noosphere Engineering School»

На базі Житомирського національного агроекологічного університету відкрито інжинірингову школу «Noosphere Engineering School». Відкриття відбулось під час проведення ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Становлення механізму публічного управління розвитком сільських територій як пріоритет державної політики децентралізації», що відбулась 28 листопада.

Участь у відкритті взяли голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Федоренко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, ректор ЖНАЕУ Олег Скидан та інші.


У цій школі студенти та дослідники університету разом з інженерами-практиками працюватимуть над ІТ-проєктами, обробкою даних та розвитком технологій. Це передбачено Угодою про співпрацю, яка підписана між ЖНАЕУ та асоціацією Noosphere 25 січня 2019 року.

"Зараз університет розвиває сферу космічної діяльності. Створено космічний кластер. Тому відкриття такої інжинірингової школи, де будуть розвиватись інтернет-технології, розроблюватимуться нові технологічні рішення, є надзвичайно важливою та позитивною подією ”, - зазначив Володимир Ширма.


Планується, що фахівці асоціації ділитимуться практичним досвідом, а представники житомирського університету - науковими та теоретичними знаннями. Усе це допоможе їм реалізувати інноваційні проекти, зокрема, у агросфері. Нині такі школи вже створено у 6 українських ВНЗ.


Такі інжинірингові школи позиціонуються як майданчики для досліджень і проектної діяльності експертів, студентів та ентузіастів, як каталізатор проривних інновацій на стику науки і бізнесу.


Сторінки:
Нагору