КВІ
Субота
20
00:47

​У Житомирі викрили та затримали 19-річну «столичну леді» з психотропними речовинами, прекурсорами і вибухівкою

 За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури викрито жительку Києва, причетну до незаконного придбання, перевезення та зберігання з метою збуту психотропних речовин та прекурсорів в особливо великих розмірах, а також незаконного збуту вибухових речовин без передбаченого законом дозволу.

Так, 15.06.2022, під час проведення слідчих (розшукових) дій правоохоронці затримали особу увечері, поблизу одного з торговельно-розважальних центрів Житомира під час повторного збуту наркотичних засобів і вибухових пристроїв. Упаковку з подрібненою рослинною сировиною, схожою на коноплю, чотири тротилові шашки та зброю вилучено і передано для проведення експертизи.


Крім цього, ще раніше, у січні цього року, правоохоронці задокументували збут фігуранткою справи майже одного кілограма прекурсорів та 165 г амфетаміну.


За даними слідства, столична наркокур’єрка через інтернет неодноразово купувала наркотовар, використовуючи певні засоби конспірації, маршруткою діставалася з Києва до Житомира, де збувала клієнтам, отримуючи кошти для власного збагачення. Кримінальний прибуток за разовий збут наркотичного засобу та прекурсорів міг перевищувати 100 тис. грн.


Наразі особу затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру за ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України. Також готується клопотання щодо обрання запобіжного заходу.


Злочин, пов’язаний з незаконним обігом наркосировини, прекурсорів та вибухівки викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, співробітниками Управління СБ України в області та СВ Головного управління Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.




Вчора

Сторінки:
Нагору