КВІ
П'ятниця
19
23:30

​У Житомирі встановили ще дві камери відеоспостереження на військовому кладовищі

Дві додаткові камери відеоспостереження встановили на Смолянському кладовищі у Житомирі. Камери придбали за кошти міського бюджету.

Про це Суспільному розповів керівник міського інформаційного центру Олександр Климчук. За його словами, щоб не допустити наруги над пам'ятниками та насадженнями, на Смолянському військовому кладовищі нині цілодобове відеоспостереження ведуть 4 камери. Їх вартість – 12 тисяч гривень, і розміщені вони по периметру.


"У нас до цього працювали 2 камери відеоспостереження на Смолянському кладовищі, – каже Олександр Климчук. – Вони ставилися в рамках третього етапу розвитку програми забезпечення міста. Але, враховуючи, що в минулому році було декілька вандальних дій, вчинених безвідповідальними громадянами на могилах на кладовищі, то вирішили додатково встановити ще 2 камери, щоб повністю охопити все кладовище. 4 камери для цього достатньо. Також додатково встановили стовпи з освітленням, які дають можливість і в нічний час за всім спостерігати. Камера – це не тільки відеоспостереження, а й ефективний засіб стримання правопорушень".


Інформація з камер відеоспостереження зберігається 18 годин. Найцінніша архівується. На Смолянське кладовище прийшла провідати могилу чоловіка Ольга Лаговська. У 2015 році Віктор Лаговський загинув під Дебальцевим.


Ольга Лаговська розповіла, що 13 лютого минуло 6 років, як він загинув:


"Я до цієї пори не можу говорити, що його немає, бо я цього не бачила. Я не бачила його мертвим. І я постійно думаю, що він є. Якщо на могилку нападав сніг, то мені здається, що йому тяжко, і я стараюся кожного разу прийти і підмести сніг. Знаєте, що образливо, що на цих могилках є вандалізм. Як можна прийти на могили людей, які віддали своє життя, і забрати квіти? Я Віті перед Новим роком принесла корзину з сухих квітів. Вони такі веселі, сухі та різнокольорові. Потім приходжу, а корзини вже немає. Поставили камери, можливо, це стримає людей".

Сторінки:
Нагору