БЕР
Четвер
28
23:56

У Житомирі встановили знаки, які забороняють в'їзд до міста транзитних вантажівок

​На в'їздах до Житомира додатково до інформаційних панно встановили дорожні знаки, які забороняють в'їзд до міста транзитних вантажівок. Дозволено в'їзд транспорту, який завантажується чи розвантажується згідно товарно-транспортної накладної.

Про це Суспільному розповів пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк. За його словами, знаки про заборону встановили на всіх в'їздах, у тому числі, і в районі Київського мосту:


"Транзитний рух для вантажних транспортних засобів через місто Житомир заборонений відповідно до інформаційних панно, які встановили до цього. Зараз встановлені відповідні дорожні знаки. Якщо говорити про Київський міст, то з боку Київського шосе встановлені дорожні знаки про те, що вантажівки рухаються вулицею Параджанова, тобто, повертають наліво і здійснюють об’їзд цього мосту. Зі сторони Богунії через вулицю Героїв Базару вони можуть виїхати також в об’їзд. Зі сторони Крошні, то в нас є об’їзна дорога. Якщо водії порушують правила, вказані на дорожніх знаках, передбачена адміністративна відповідальність. Сума штрафу – 255 гривень".


Член міської комісії з безпеки дорожнього руху Роман Кравчук каже, що питання заборони руху вантажівок через Київський міст почали розглядати ще у серпні 2020 року:


"2 місяці добивались, щоб комісія прийняла заборону. Розірвали контракт з китайцями, і тепер транзит фур відбувається через місто. Кількість фур збільшилась і вже могли б бути наслідки. Приймали рішення про заборону транзитного транспорту через місто, але заборонили не повністю. Комісія відмовилась забороняти рух через Київське шосе і Параджанова. В майбутньому ми будемо добиватись, щоб і тут заборонили. Тим паче, що є альтернативний під’їзд до промзони. Ще не всі знають, що тут є встановлені знаки, але піде сарафанне радіо і через тиждень-два все буде добре".


За словами інженера комунального підприємства "Експлуатація штучних споруд" Вітольда Тржцяка, востаннє Київський міст ремонтували у 1970 році. Згідно проєктної документації, він був розрахований на навантаження 18 тонн і одиночних автомобілів – 30 тонн, тоді як зараз по ньому проходять автомобілі вантажопідйомністю 40-50 тонн.


Вітольд Тржцяк каже, що прогінні конструкції збудували з подвійним запасом, тому міст ще не зруйнувався. Але робоча арматура та бетон зруйновані повністю, а опори мосту мають поздовжні та поперечні тріщини. Тож, Київський міст потребує негайної реконструкції.

Сторінки:
Нагору