КВІ
Середа
24
00:26

​У Житомирі вступили в дію обмеження на проїзд у громадському транспорті

Від 30 жовтня на Житомирщині вступає в дію "червоний" рівень епіднебезпеки – у громадському транспорті Житомира запровадили обов'язковий масковий режим, а пасажирів перевозять лише за кількістю сидячих місць. Про це Суспільному розповів директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

За його словами, крім обмежень, передбачених "червоною" зоною, також діють і обмеження, визначені для "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зон.


"Обов’язкова наявність засобів захисту, тобто масок. Кількість пасажирів не повинна перевищувати кількість місць для сидіння у транспортному засобі. Також "червона" зона передбачає введення додаткових обмежень з ініціативи органів місцевого самоврядування. У нас на даний момент такі обмеження не приймалися, але не виключаємо, що будуть прийматися", – поінформував Євгеній Черниш.


Кондукторка Валерія Юрчук вийшла на маршрут з 8 години ранку. Каже, що пасажири карантинних вимог дотримуються і на вході в тролейбус одягають маски. Валерія слідкує за кількістю пасажирів у салоні.


"Дотримуємося правил – люди у масках, – говорить кондукторка. – Одягають маски, бо знають, що багато хворих, багато помирають, тож, усі пасажири в масках. Всі сидячі місця, поки людей немає. Ранок, вихідний день, а якщо будуть зайняті всі місця, ми пасажирів стоячи не перевозитимемо".


Житомирянин Микола кореспондентам Суспільного розповів, що через обмеження кількості пасажирів у салоні на зупинках громадського транспорту почали утворюватися скупчення людей. Тому, каже чоловік, сам він намагається ходити пішки.


"Перевезення пасажирів за сидячими місцями я підтримую, – каже ще один житомирянин Анатолій. – Треба перевозити за сидячими місцями, бо у години пік наш транспорт буває переповненим, а коли люди не зможуть зайти, то хтось запізниться на роботу, хтось не встигне кудись. З іншого боку, не буде скупчення людей у транспорті, то буде на зупинках".

Вчора

Сторінки:
Нагору