КВІ
П'ятниця
19
08:16

​У Житомирі втричі зросла смертність від коронавірусу: За добу в морги поступає до 15 трупів. ВІДЕО

Станом на 25 жовтня за місяць у Житомирі втричі зросла смертність від коронавірусу, порівняно з вереснем. Про це Суспільному розповів завідуючий відділенням житомирського Обласного патологоанатомічного бюро Анатолій Федорчук. За його словами, щодня до моргу привозять більше десяти тіл людей, які померли від коронавірусу.

"Робота із тілами таких померлих дуже важка, – каже Анатолій Федорчук. – Усі співробітники, які там працюють, обов'язково одягають спеціальні костюми, в яких дуже важко працювати. Для того, щоб родичі забрали тіло померлого, потрібно десь пів години, а таких тіл може бути і 17. Ви самі можете порахувати скільки потрібно часу, щоб наші співробітники знаходилися в зоні ризику і виконували свої службові обов’язки".


Тіла померлих хворих на COVID-19 до обласного патологоанатомічного бюро доставляють у поліетиленових мішках. Поліетилен оброблений спеціальним розчином. Лікарі патологоанатоми мішки не відкривають.


"За добу до нас поступає від 8 до 15 трупів. Всі вони перебувають у поліетиленових мішках. Роботи побільшало, лікарні також не справляються", – сказала лікарка-паталогоанатоминя Галина Скромна.


Також, за словами лікарки, штам Дельта агресивніший від попереднього.


"В мене був випадок, коли ще добу назад у людини одна легеня працювала добре, потім вона поступає до мене на розтин, і вже немає жодної живої частини легень. Штам Дельта набагато агресивніший. Якщо раніше ми могли спостерігати, що приблизно п'ять днів розвивалося захворювання, а тепер достатньо доби, щоб легені згоріли", – розповіла Галина Скромна.


Заступниця директора житомирського спецкомбінату Людмила Бондарчук розповіла кореспондентам Суспільного, що станом на 25 жовтня на цвинтарях Житомира поховали 42 людини, які померли від ускладнень коронавірусу.


"Таких померлих ховають, як звичайних осіб, але з дотриманням усіх карантинних вимог. На похороні може бути не більше 10 людей, обов'язкове дотримання маскового режиму, і труна обгорнена у поліетиленовий мішок. За останній період кількість померлих зросла, за останні два тижні ми поховали більше трьох десятків осіб, але це ще не вся статистика, оскільки ховають ще в селах", – сказала Людмила Бондарчук.

Теги: Covid-19

Вчора

Сторінки:
Нагору