БЕР
П'ятниця
29
09:02

​У Житомирі вже можна отримати бустерну дозу

Отримати бустерну дозу можна у Центрі вакцинації, або ж в одному із пунктів щеплень. Основна вимога - минуло 6 місяців з дати введення другої дози.

«Для підтримуючої дози перевага надається вакцинам Moderna та Pfizer. Тим, хто має дві дози CoronaVac, рекомендовано вводити бустерну дозу Pfizer», - каже заступниця міського голови Марія Місюрова.


Нагадаємо, що 07.01.22 Центр вакцинації не працюватиме. 08.01. 22 Центр працюватиме з 08:00 до 19:00 (перерва – 13:45 – 14:15); 09.01.22 – з 08:30 до 14:00.


Довідково: За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами. COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться наприкінці січня. До цього часу всі, хто вакцинувався бустерною дозою, зможуть користуватися «зеленим» сертифікатом про повну вакцинацію. Щоб отримати новий цифровий документ (сертифікат), необхідно надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія» не раніше останніх чисел січня (після проведеного щеплення). Порядок генерації сертифікату не відрізняється від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документа – він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19. Особи, які отримали бустерну дозу, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Медичний документ видається сімейним лікарем, у ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19.

Вчора

Сторінки:
Нагору