КВІ
П'ятниця
19
17:10

У Житомирі з січня 2021 року підвищать ціну на воду

​З 1 січня 2021 року в Житомирі на 15,9 % зростуть ціни на водопостачання та водовідведення. Покращити якість водопостачання "Житомирводоканал" планує навесні 2021 року.

Про це під час брифінгу повідомив директор "Житомирводоканалу" Андрій Нікітін. За його словами, нові тарифи почнуть діяти з першого січня 2021 року, а покращення послуг житомиряни мають відчути навесні – коли очистку води проводитимуть через фільтри з активованим вугіллям.


"На сьогоднішні наш тариф складає 25 гривень 40 копійок з ПДВ за один кубічний метр стоків і один кубічний метр води, – каже Андрій Нікітін. – По новому тарифу це вже буде коштувати 29 гривень 45 копійок. Для абонентів, у яких є або централізоване водопостачання тільки, або водовідведення тільки, то тариф буде 17 % на воду і 15% – на водовідведення".


Зі слів Андрія Нікітіна, на зростання тарифу вплинуло кілька факторів:


"По-перше, це видатки на погашення кредиту Світового банку. Другим компонентом є зростання прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. Третій компонент – електроенергія. До сих пір не врегульовані відносини із зеленою енергетикою, а маніпуляції з Енергоатомом призводять до здорожчання електроенергії. Ще один компонент – це реагенти. З весни ми покращимо якість води, бо очистку здійснюватимемо через фільтри з активованим вугіллям, що прибере з води негативний вплив річки Тетерів у вигляді смаку та запаху. Також у нас зростають видатки на амортизацію основних засобів, тож, це ми теж не можемо не враховувати у тарифі".

Вчора

Сторінки:
Нагору