БЕР
Четвер
28
13:08

​У Житомирі затримали чоловіка, причетного до 20 крадіжок з авто

Уночі 27 вересня розшуківці Житомирського ВП та працівники кримінальної поліції ГУНП затримали житомирянина під час вчинення чергової крадіжки з автомобіля. При ньому виявили речі, які красномовно свідчать про причетність до злочину. За наявною у правоохоронців інформацією, затриманий причетний до понад двох десятків подібних випадків.

Упродовж певного часу працівники Житомирського відділу поліції документували факти крадіжок цінних речей із салонів автівок жителів обласного центру. У результаті аналізу зібраної на місцях подій інформації правоохоронці припустили, що до більшості цих злодіянь може бути причетна одна і та ж сама особа. На утвердження таких підозр свідчили й інші обставини та характер вчинення крадіжок.


Тож оперативники визначились із колом осіб, які могли бути причетними до злодіянь, і відтак спільно з працівниками кримінальної поліції ГУНП були організовані заходи щодо викриття серійного автозлодія.


Уночі 27 вересня в одному з мікрорайонів обласного центру оперативники затримали підозрілого чоловіка, який щойно викрав інструменти з машини, припаркованої у дворі багатоповерхівки. Щоб дістатися салону, він розбив скло.


Також з’ясувалось, що за ніч тим же способом спритник встиг обчистити ще дві автівки, які знаходились у сусідніх дворах. При ньому були вилучені викрадені з чужих машин речі, а також засоби, якими він скористався для проникнення до салонів.


За місцем проживання затриманого правоохоронці провели санкціонований обшук, вилучивши у результаті докази причетності його до інших подібних злодіянь. Правоохоронці мають обґрунтовані підозри щодо вчинення чоловіком понад двох десятків крадіжок у Житомирі.


Про 31-річного чоловіка відомо, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності.


– Крадіжки з автомобілів – доволі розповсюджене явище і не лише у Житомирі. У першу чергу, причиною цьому є легкодоступність об’єкту для злочинних посягань. Адже автомобіль без нагляду, неоснащений сигналізацією чи іншими захисними засобами у дворі багатоповерхівки – це найпростіша здобич для шукачів легкої наживи. Попри скептицизм, який часом лунає убік поліцейських, результат від роботи оперативників є і він очевидний. Ми викриваємо і затримуємо автомобільних злодіїв просто під час вчинення ними чергового злочину. На жаль, не завжди наші ініціативи із тримання під вартою підозрюваних у серійних крадіжках знаходять підтримку у судах. А відтак фігуранти кримінальних проваджень, яким законом не обмежено свободу, продовжують займатися крадіжками, - розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.


За фактами злодіянь, в яких підозрюється затриманий нинішньої ночі рецидивіст, тривають досудові розслідування. За серію авто крадіжок йому може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Вчора

Сторінки:
Нагору