БЕР
Четвер
28
13:43

​У Житомирі затримали «на гарячому» із хабарем трьох митників, серед яких – керівництво підрозділів

У п’ятницю, 3 травня 2019 року, під процесуальним керівництвом групи прокурорів прокуратури Житомирської області та Генеральної прокуратури України, слідчими слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, викрито трьох посадових осіб Житомирської митниці ДФС під час одержання ними неправомірної вигоди.

Зокрема, у ході проведення санкціонованих слідчих (розшукових) заходів, опівдні, у службовому приміщенні, затримано двох керівників структурних підрозділів та одного їхнього підлеглого - головного інспектора Житомирської митниці ДФС під час одержання ними чергової частини неправомірної вигоди.


Усього правоохоронцями задокументовано неодноразове одержання фігурантами справи неправомірної вигоди на суму понад 1600 доларів США.


Установлено, що неправомірну вигоду митники вимагали та одержали від товариства з обмеженою відповідальністю за безперешкодне розмитнення вантажів.


Неправомірну вигоду вилучено, усіх трьох, затриманих у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, поміщено в ізолятор тимчасово тримання.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовим особам про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України, готуються клопотання про відсторонення від займаних посад та обрання їм запобіжного заходу.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Хмельницькому.


Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору