БЕР
П'ятниця
29
15:42

​У Житомирі зі стоянки торгівельного центру викрали скутер

Поліцейські встановили причетність житомирянина та жителя передмістя до незаконного заволодіння транспортним засобом. Скутер знайшли та вилучили в одному з сіл Житомирського району. Триває досудове розслідування.

5 липня до Житомирського районного управління поліції звернувся 24-річний містянин з повідомленням про викрадення його скутера Honda Dio. Власник лишив транспортний засіб на стоянці одного з торгівельних центрів, неподалік свого місця роботи. Зауваживши, що скутер потребує ремонту, лишив його на кілька днів. Для запобігання викраденню припнув його тросом до металевої стійки. Утім згодом двоколісник зник.


Оперативники кримінальної поліції переглянули записи камер відеоспостереження, провели низку інших розшукових заходів та встановили особи ймовірно причетних до угону. Вже за кілька годин 45-річного житомирянина та його 30-річного товариша з передмістя розшукали та запросили для надання пояснень слідчим.


Як з’ясувалось, чоловіки звернули увагу на скутер, що кілька днів перебував на стоянці. Тож вирішили його забрати: для цього пошкодили трос та завантажили двоколісник в автомобіль одного з них. Скутер залишили за місцем проживання молодшого з чоловіків у с. Високій Печі.


Слідчі вилучили викрадений транспортний засіб. Попередня правова кваліфікація події – ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії караються обмеженням чи позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Сторінки:
Нагору