КВІ
Вівторок
16
20:13

​У Житомирі зробили першу трансплантацію серця – що відомо. ВІДЕО

В ніч з з 19 на 20 березня у Житомирі вперше зробили трансплантацію серця. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив директор інституту серця МОЗ Борис Тодуров.

За його словами, операцію провели у Житомирській обласній лікарні імені О.Ф. Гербачевського. Борис Тодуров розповів, що разом зі своєю командою приїздив до Житомира, аби спільно із трансплантологами обласної лікарні провести цю операцію.


"Це перша трансплантація серця в Житомирі. Велика подяка всім співробітникам, які нам допомагали. Ми великою командою повертаємося додому щасливі від того, що зробили", – сказав Борис Тодуров.


У своєму пості він написав, що серце отримала молода дівчина з рідкісною четвертою групою крові.


У коментарі Суспільному Житомир директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів розповів, що операція із трансплантації була масштабною: пересадили три органи від одного донора трьом різним пацієнтам.


"Пересадку серця проводила команда Бориса Тодурова. Окрім пересадки серця лікарі зробили пересадку нирки і печінки. Пересадку нирки робив житомирський кардіохірург- трансплантолог Анатолій Матвійчук, печінки – Дмитро Харьков зі столичної лікарні "Феофанія", – поінформував Богдан Леськів.


Докладніше дивіться згодом у відеосюжеті кореспондентів Суспільного.

Вчора

Сторінки:
Нагору