КВІ
П'ятниця
19
23:25

​У Житомирській міській ОТГ з’являться поліцейські офіцери громади

20 поліцейських офіцерів стануть частиною нашої громади. Житомирська міська ОТГ долучилася до всеукраїнського проєкту «Поліцейський офіцер громади». Мета ініціативи - забезпечити кожну громаду офіцером поліції, який орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї території. «Задля ефективності забезпечення порядку офіцер має бути максимально орієнтований на потреби людей», - зазначає міський голова Сергій Сухомлин.

Для поліцейських офіцерів, які обслуговуватимуть мешканців громади, Житомирська міська ОТГ створить необхідне матеріально-технічне підґрунтя, обладнає робоче місце та забезпечить транспортним засобом. Зобов’язання реалізації такого проєкту зі сторони Житомирської міської ОТГ та Головного управління національної поліції Житомирської області визначив Меморандум про співпрацю, підписаний 11 квітня між очільниками ОТГ та Національної поліції Житомирщини.


Контроль ефективності належної організації роботи у громадах здійснюватиметься як зі сторони Житомирської міської ОТГ, так і ГУНП. Планується, що 20 поліцейських офіцерів Житомирської міської об’єднаної територіальної громади розпочнуть роботу наприкінці осені 2020 року. Наразі відкрита онлайн-реєстрація анкет для кандидатів.


До 24 квітня можна подати заявки на сайті Головного управління Національної поліції в Житомирській області. «До участі в конкурсі запрошуються поліцейські з не менш ніж півторарічним стажем роботи, вищою освітою та водійським посвідченням. Самостійні і відповідальні, відкриті і комунікабельні. Ті, хто здатен до критичного мислення і вміє залагоджувати конфлікти», - зазначають на сайті Головного управління Національної поліції Житомирської області.


Етапи відбору кандидатів включають тестування на загальні навички й інтегративність та співбесіду зі спеціальною комісією, до складу якої входять представники громади. Потому – навчання за спеціальною програмою впродовж 3 місяців.


«Такий поліцейський офіцер допомагатиме громаді, житиме її життям. Кожний мешканець Житомирської міської ОТГ має почувати себе у безпеці", - наголошує Сергій Сухомлин.

Сторінки:
Нагору