БЕР
П'ятниця
29
09:40

У Житомирській міській раді подякували волонтерам, які  працюють заради пам'яті полеглих Героїв 

​У кожного з них є свої сім’ї, діти та робота.  Поза тим, вони знаходять час  для благодійництва.  Найчастіше -  це вихідні.

Сьогодні у міській раді подякували волонтерам проєкту «Ікона пам’яті загиблих за незалежність України». Серед них – Оксана Котенко. Раніше вона вдома підтримувала свого чоловіка, який волонтерив з 2013 року. «Він допомагав вивозити наших військових із захопленого Криму. Потім - допомагав хлопцям 95 бригади, сам служив. Півтора року тому чоловік помер», - розповідає Оксана. В проєкті вона з 2019 року, цьогоріч до нього долучилися її 20-річна та 10- річна донечки. Каже, дітям подобається бути учасниками важливої справи.


Вікторія Боровська розповідає, на сьогодні у майстерні працює 12 волонтерів. Всі вони роблять свій внесок у загальну справу - створення народної відзнаки.


«Заливаємо у гіпс у форму, вона відстоюється, ми її шпаклюємо, потім – покриваємо білою фарбою у спеціальній техніці, щоб були рельєфи, фарбуємо, покриваємо білим спреєм, робимо задні стінки, бокові, покриваємо фінішним спреєм, знизу клеємо фото бійця та сертифікат», - говорить Вікторія.


Волонтери кажуть, що для них важливо підтримувати родини, які пройшли складні випробування. «Ми тут теж потрібні… Волонтерство - це така допомога Україні».

Вчора

Сторінки:
Нагору