КВІ
Четвер
25
04:15

​У Житомирський перинатальний центр хочуть купити апарат штучної вентиляції легень

У Житомирському перинатальному центрі збирають гроші на придбання апарату штучної вентиляції легень вищого класу з інтелектуальними режимами вентиляції. Про це Суспільному розповів директор центру Юрій Вайсберг. За його словами, такий один апарат в центрі є. У відділенні інтенсивної терапії новонароджених. Оскільки перинатальний центр має надавати допомогу вагітним у тяжкому стані, хворим на COVID-19 з усієї області, то одного апарату недостатньо.

Завідувач відділенням ітенсивної терапії новонароджених обласного перинатального центру Сергій Лапоног: "Ось наразі ви бачите апарат найсучаснішого рівня надання вентиляційної допомоги в дії. Він підключений до дитини, вагою 700 грамів. Цей апарат - в інтенсивній терапії новонароджених. У нас ще є апарати дихальні, які були і до цього. У них також є певні суперякості. Вони у нас також працюють, але такого класу, апарат штучної вентиляції легень вищого класу з інтелектуальними режимами вентиляції, один. Такий апарат дає можливість проводити вентиляційну підтримку, дихальну підтримку для всіх. Тобто, починаючи з 500 грам до 100 кілограмів. Інше: наявність включених в нього комп’ютерних елементів дає можливість в режимі реального часу дозувати, приймати ті чи інші рішення, в залежності від клінічної ситуації. Що я маю на увазі? Якщо у пацієнта раптово падає насиченість крові киснем, у цих дихальних машинах є можливість встановлення тих чи інших параметрів респіраторної підтримки. І цей апарат надає можливість автоматично корегувати той відсоток кисню, який надходить до немовляти. Є також в цій машині вимірювання в режимі реального часу розтягнення легень, об’єм кисню, який отримує людина, дитина чи немовля. І всі показники точні, це дуже важливо".


Придбання ще одного такого апарату потребує перинатальний центр, розповідає директор закладу Юрій Вайзберг. Через поширення коронавірусної інфекції та з можливим поступленням в центр вагітних хворих на COVID-19.


Юрій Вайсберг: "Виданий наказ № 422, який говорить про те, що всі підозри на COVID-19 вагітних направляються в заклади охорони здоров’я за місцем проживання. При важкому перебігу захворювання чи погіршення стану вагітних, навіть незалежно від терміну вагітності, з районів області мають транспортувати спеціалізованим транспортом до нашого перинатального центру".


На сьогодні перший поверх обласного перинатального центру переобладнали з пологового відділення на ізолятор.


Юрій Вайсберг: " Це все робиться для того, щоб зменшити ризик інфікування, ризик потрапляння інфекції в наш заклад. Тому що такий заклад в нашій області є один. Тому ми сьогодні шукаємо меценатів. Шукаємо сьогодні тих людей, які зможуть нам допомогти. У нас є декілька апаратів штучного дихання, і вони у нас гарного класу. Всі працюють, але їх мало, тому такий апарат, а саме апарат штучної вентиляції легень вищого класу з інтелектуальними режимами вентиляції нам потрібен. Він коштує, в залежності від комплектації, від мільйона 700 гривень."


Сергій Лапоног: "Якщо така машина буде в нашому перинатальному центрі то, звісно, він буде включений там, де буде потрібен. І, звісно, якщо він з’явиться на період карантину, він буде в ізоляторі".

Вчора

Сторінки:
Нагору