БЕР
П'ятниця
29
07:47

​У Житомирському лабораторному центрі утворилася черга на тестування COVID-19

У Житомирському лабораторному центрі – черга на проведення тестування на коронавірусну інфекцію. За словами головного санітарного лікаря області Зіновія Парамонова, станом на 4-те травня вона становить близько семисот проб.

Посадовець розповів, що черга виникла через новий наказ Міністерства охорони здоров’я України, згідно з яким лабораторні центри кожних 5 днів мають тестувати на коронавірус медичних працівників, які задіяні в лікуванні хворих на COVID-19 пацієнтів. А таких в області більше тисячі.


"Якщо через кожних 5 днів ми будемо проводити ПЛР-тестування в медичних працівників, які задіяні в лікуванні хворих на COVID-19 пацієнтів, то це буде 200 тестів в день. І більше нікого. Цей наказ фактично не вписується в можливості нашої лабораторії", - сказав Зіновій Парамонов.


За інформацією керівника обласного управління охорони здоров’я Миколи Суслика, із 40 нових випадків захворювання на коронавірус, які лабораторно підтвердили ПЛР-тестами на вихідних, майже половину виявили у медичних працівників.

Вчора

Сторінки:
Нагору