КВІ
Вівторок
23
10:04

​У Житомирському районі поліцейські затримали агресивного молодика за підозрою у крадіжці мопеда

Подія сталась уранці 19 листопада в одному із сіл Житомирського району. На вулиці селяни побачили місцевого жителя, який вів по дорозі чужий мопед, і поцікавились, звідки він у нього. Врешті молодик кинув двоколісник посеред дороги і втік. При спілкуванні з поліцейськими підозрюваний у злодіянні повів себе агресивно. Нині чоловік під вартою. Триває досудове розслідування.

До Житомирського відділення поліції уранці 19 листопада зателефонувала жителька одного із сіл із повідомленням про викрадення мопеда «Honda Dio» з господарського приміщення її домоволодіння.


На місці події розбирались поліцейські слідчо-оперативної групи. Правоохоронцям власниця мопеда розповіла, що уранці побачила зірваний замок на дверях підсобки і відсутність транспортного засобу. Шукала самотужки і таки знайшла його. Мопед їй передали односельці, які вчасно помітили його в чужих руках.


Виявилось, що люди зустріли на сільській вулиці місцевого чоловіка, який у селі користувався не найкращою репутацією. У руках він вів двоколісник, справжніх власників якого селяни знали. Через прискіпливу увагу чоловік покинув мопед на дорозі і втік.


– Місцевого жителя, на якого вказували люди, поліцейські знали через те, що він уже неодноразово потрапляв у поле зору. Раніше 28-річний молодик притягувався до кримінальної відповідальності і нині є обвинуваченим у крадіжці з чужого домоволодіння, - розповів начальник районного відділення ГУНП Володимир Богатков.


При появі оперативників кримінальної поліції в обійсті, де проживає підозрюваний, той спочатку ховався у будинку, а потім повів себе агресивно. Чоловік лаявся, намагався пошкодити службовий автомобіль поліцейських і спробував утекти. За таких обставин правоохоронці застосували до нього кайданки і доставили до відділення поліції для подальшого з’ясування обставин події.


Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Затриманому уже оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.


За чинним законодавством чоловікові може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Вчора

Сторінки:
Нагору