БЕР
Четвер
28
20:06

​У Житомирському районі поліцейські затримали автомобіль із нелегальними ялинками

26 грудня у с. Тетерівці поліцейські Житомирського відділення зупинили автомобіль, водій якого перевозив у напівпричепі ялинки. Жодних документів на вантаж чоловік не мав. Триває перевірка усіх обставин.

Поліцейські групи реагування помітили «Volkswagen» уранці, близько 9.20, неподалік с. Тетерівки. У напівпричепі перевозились хвойні дерева. Однак під час перевірки водія зупиненої автівки, 36-річного місцевого жителя, виявилось, що документів про походження 13-х ялинок він не мав.


Обставини події зафіксували поліцейські слідчо-оперативно групи Житомирського районного відділення. Транспортний засіб із хвойними деревами вилучено. Попередня кваліфікація події - ст. 246 (Незаконна порубка лісу) КК України.

Наразі тривають відповідні перевірки за аналогічними фактами, задокументованими упродовж минулого тижня у двох районах Житомирщини. У Радомишльському районі правоохоронці зупинили ВАЗівку з причепом і 20-ма нелегальними ялинками у ньому. Ще 30 новорічних хвойних дерев без належних документів перевозив керманич вантажного «Опеля» на Черняхівщині.


– У передноворічний період ми традиційно проводимо профілактичні заходи разом з працівниками екологічної служби. Спільні наряди перевіряють легальність походження і транспортування хвойних дерев, а також законність здійснення торгівлі ними. Наразі перевірені близько сотні автомобілів, які перевозили ялинки і сосни. За результатами інших відпрацювань ринків і торговельних майданчиків в області виявлені близько 30 порушень. У 26 випадках складені адміністративні протоколи, в 1 – поліція відкрила кримінальне провадження, - прокоментував начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Віталій Магалецький.

Сторінки:
Нагору