БЕР
П'ятниця
29
14:15

​У Житомирському районі поліцейські затримали викрадача мопеда

16 жовтня до поліції звернувся житель с. Високої Печі із повідомленням про викрадення його мопеда. Поліцейським чоловік розповів, що напередодні збирався продати транспорт, а на ранок виявив його відсутність. Розшуківці встановили та розшукали потенційного «покупця», який, замість придбати, викрав мопед. Нині він свідчить у відділку.

Повідомлення про подію надійшло уранці від 31-річного чоловіка. За його словами, напередодні він домовлявся з 18-річним односельцем про продаж мопеда, але хлопцеві його ціна виявилась зависокою, тож угода не відбулась.


Оглянувши місце події, поліцейські з’ясували, що мопед зберігався на території домогосподарства заявника у підсобному приміщенні, яке не було замкненим. Тож уночі хтось практично безперешкодно зайшов усередину та викотив звідти мототехніку.


Під час перевірки обставин, розшуківці поспілкувались і з потенційним покупцем. Хлопець спочатку категорично заперечив свою причетність до крадіжки, але згодом просто заплутався у власних словах і був змушений розповісти правду.


Дізнавшись у господаря, де, як і в якому стані зберігається мопед, однак не домовившись з власником про його вартість, парубок повернувся уночі. Він потайки викотив двоколісник та перевіз його у хату-пустку на околиці села, залишивши там. Надалі, за словами хлопця, збирався його розібрати та продати частинами.


Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Мопед вилучено та повернуто власникові, парубкові за скоєне може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення терміном до 8 років.

Сторінки:
Нагору