БЕР
П'ятниця
29
17:51

​У Житомирському районі поліція вилучила з приватного будинку зброю та боєприпаси

18 березня поліцейські провели санкціонований обшук у приміщенні, що належить 36-річному жителю Харитонівської громади. У результаті вилучили кілька пістолетів-кулеметів, револьвер та набої. Нині триває досудове розслідування.

Слідчі Слідчого управління ГУНП Житомирщини спільно з оперативниками карного розшуку та за участі спецпризначенців КОРД провели заходи у с. Смолівці. У нежитловому будинку, розташованому у населеному пункті, поліцейські виявили небезпечні предмети. Зокрема, у приміщенні знайшли незареєстровані револьвер, два пістолета-кулемета, майже 300 набоїв різного калібру, магазини до пістолетів-кулеметів та пристрій для безшумної стрільби.

Господар, 36-річний місцевий житель, відмовився надати будь-які пояснення. Усе вилучене буде направлене на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Нині слідчі з’ясовують усі обставини події, у тому числі походження зброї та мету, з якою чоловік зберігав увесь арсенал.


Відповідно до ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Нагадаємо, з початку року поліцейські Житомирщини розпочали 29 кримінальних проваджень щодо незаконного поводження зі зброєю.

Сторінки:
Нагору